Ontspanningsmassage

Lekker genieten van een ontspanningsmassage is niet alleen relaxen maar je lichaam krijgt er ook een boost van! Hieronder de uitleg over de “werking” ervan.

Bij AsLi Massages is dit een combinatie van 2 massages.

De Zweedse ofwel de klassieke massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel.
In combinatie met Chinese TuiNa (spreek uit als: Twiena) technieken te gebruiken tijdens de massage, kunnen spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding en stress verlichting geven.

Om de weerstand van de huid te verminderen wordt er bij AsLi Massages gebruik gemaakt van de Weleda massageolie lijn. De olie wordt eerst in de handpalm warm gewreven over de huid verdeeld. Het is daarom van belang dat de massé schoon is zodat de olie optimaal effectief is tijdens de massage.

De technieken
• Effleurage (zonder druk) – Dit zijn strijkende bewegingen over de huid met weinig tot matige druk, waarbij een kortere of langere streek over het lichaam wordt gemaakt, gevolgd door een lichte retourstreek.
• Effleurage (met druk) – De overgang van matige druk wordt opgevoerd naar een stevigere opstreek en dient altijd in de richting van het hart te worden gemaakt, in verband met de bloedstroom. Deze techniek wordt als zeer ontspannen ervaren en het maakt het gebied / spieren warm doordat het een aantal keer herhaald wordt.
• Fricties – Dit zijn kleinschalige, doorgaans cirkelvormige, druk/wrijf-bewegingen. In tegenstelling tot de effleurage (waar de handen van de masseur over de huid van de massee glijden) wordt bij frictie de huid meegetrokken opdat de huid beweegt ten opzichte van de laag eronder. Het doel is dieptewerking tot in het onderliggende weefsel te bereiken daar waar spanningen te voelen zijn. Deze techniek wordt met één of beide duimtoppen uitgevoerd. Deze laatste vorm gaat dieper, maar bestrijkt een veel kleiner gebied en is daardoor bij uitstek geschikt voor het oplossen van spierknopen.

Gerelateerde blogberichten

Klein presentje

Klein presentje

"Maart roert zijn staart en april doet wat hij wilt" luidt het gezegde. Van guur naar zonnig weer. Daarom heb ik voor iedereen die een massage heeft...

Nieuw boekingssysteem

Nieuw boekingssysteem

Per 1 april 2024 gaat AsLi Massages over naar een ander boekingssysteem. Wat voor invloed heeft dit op jouw boeking? Het online boeken, een afspraak...