Shantala Babymassage

Techniek
De massage wordt met neutrale amandelolie gegeven door ouders/verzorgers.
Iedere fase van een mensenleven heeft zijn eigen tempo. Door een metaforische vergelijking te maken, gebruik ik de versnellingsbak van een auto. Het tempo van baby’s staat in de eerste versnelling. Hierop wordt de massage ook gebaseerd: vertragen, vertragen, vertragen. Het is ook de reden dat er meerdere sessies nodig zijn om de baby laten wennen aan de ritmische aanrakingen. Niks moet en alles mag. Ermee bedoelend dat wanneer het voor een baby al genoeg is om alleen op de blote benen van de ouder/verzorger te liggen bij de eerste sessie, dat is het zo. Ouders/verzorgers kunnen tijdens de slaappauze vooralsnog de techniek oefenen op een babypop en een ander moment proberen wanneer de baby het toelaat.
We beginnen met de armen en breiden het wekelijks uit om het hele lichaam te mogen masseren.
Er worden ook rek -en strekoefeningen gedaan voor soepele spieren.

Ouders/verzorgers krijgen een korte massage over de kleding, zodat zij de massagetechniek kunnen ervaren die ze aan hun kindje geven. Tevens ontvangen ze nuttige tips over onder andere het oppakken en dragen van een baby, buikkrampjes en andere onderwerpen.

Voor wie?
Babymassage is voor baby’s van minimaal 6 weken tot maximaal 9 maanden jong. Het wordt tevens aanbevolen voor onder andere geadopteerde baby’s, huilbaby’s of onrustige baby’s. Kortom: babymassage tussen ouder/verzorger en kind, is wat hen verbind.

Bron:www.shantala.nl

 

 

Gerelateerde blogberichten

Klein presentje

Klein presentje

"Maart roert zijn staart en april doet wat hij wilt" luidt het gezegde. Van guur naar zonnig weer. Daarom heb ik voor iedereen die een massage heeft...

Nieuw boekingssysteem

Nieuw boekingssysteem

Per 1 april 2024 gaat AsLi Massages over naar een ander boekingssysteem. Wat voor invloed heeft dit op jouw boeking? Het online boeken, een afspraak...